29 aprilie 2009

Nu vacanta, ci weekend prelungit

6 comentarii
Adio Miruna , 1 Mai bine ai venit! Miruna se retrage in vizuina ei sa hiberneze vreo 4 saptamani , pana la vacanta incepand cu 1 Mai ( nu ca pana acuma nu ar fi dormit "in post" , dar fie..ideea e ca nu prea imi suna mie bine "Cum imi pica". M-ar crede lumea deplasata ..asa cel putin am un aliat mai mult sau mai putin prezent.) . Deci she'll be back oricum.
Trec de la Miru la "mu(n)ci" , respectiv 1 Mai. O dam pe gratare , mici , friptane , bere , padure ( asta include si dezastrul lasat in urma) , o carte ceva , putin bronz daca e vreme buna , muzica, socializare ( gen : " mai da ba si mie un mic , calicule! ) . Unii numesc aceasta mica perioada de timp de 3 zile "mini vacanta". In vacanta apuci sa te odihnesti..in schimb, vineri esti in padure , sambata mai mergi la cateva rude, duminica iesi putin cu gasca si respectiv duminica seara ( noaptea pe la minim 11-12 ) te trezesti: "hai sa invat pentru teza de maine" sau " opa..am teme!". Deci mi se pare absolut absurd sa o numim " mini vacanta". Prefer varianta " weekend prelungit". Ideea e ca pe mine mai mult ma amagesc "weekend-urile" astea "prelungite" decat sa ma faca sa sar in sus si sa urlu " uaau! inca o zi libera!". Nu spun ca strica , :"> dar merg pe conceptul " ori mai mult..ori deloc". Totusi , tu , iubitul meu 1 Mai , esti bine-venit. Ne rezervi si un cutremur , asa , de distractie? Promit ca iti fac o lipeala mica acolo cu 1 Iunie . Ce zici?

26 aprilie 2009

Sunt ca un cutremur: am si eu replicile mele..

5 comentarii
Cam asa suna o afirmatie facuta de o tanti de pe Realitatea ( parca ) in urmatoarele circumstante: donsoara incearca sa-l sune pe dracica de la sediul nu-stiu-cum seismologic ( dat fiind faptul ca mult prea "temutul" cutremur se produsese cu aproximativ 10 minute in urma ). Nenea ce raspunde la apel pare oarecum nepasator si enervat chiar, de faptul ca se face atata gura de la un "mic" cutremurel de 5,3 grade pe scara Richter. Da cateva amanunte despre "zgaltaitura" apoi isi pierde rabdarea si vorbeste in acelasi timp cu domnisoara spunandu-i : Si ce daca a fost cutremur? Asa si? ( cum adica bre asa si? daca stateai la etajul in zece in Vrancea..sa vezi ce "asa si" iti mai iesea pe guritza) .Enervata si ea la randul sau desigur , il pune repede la punct spunandu-i infiptului : Domnule lasati-ma sa va formulez intrebarea. Sunt si eu exact ca un cutremur..am si eu replicile mele ( genial! i-o fi soptit careva in casca fraza? ) . Si ca sa ii dea doamnei peste botic , nenea ii inchide in nas ( haha! daca te crezi cutremur..). Mie nu mi s-a parut cine stie ce..adica..cel putin unde am fost eu in momentul respectiv nu am vazut decat ca se miscau florile fooaarte putin. Ideea e ca dupa , toata reteaua de telefonie mobila a picat. Zici ca era revelionu'.." Si..cum ai petrecut de cutremur?".

21 aprilie 2009

Sa urasti , e un lucru ce se-nvata

6 comentarii
Pacatuiesc. [ Serios?]

Urasc oamenii. Suna ca o consecinta sau ca o concluzie? N-am fost fabricata sa ii urasc de la inceput , dar lipsa lor de reactie si sila in care traiesc si isi fac treaba ma lasa rece. Asta asa ..la general. Totusi hai , nu va suparati pe mine pentru ca va urasc. Sau nu sunteti oameni? Pai mai bine..aveti simpatia mea castigata din start! Ma c*c in ele de generalitati.

Urasc sistemul. E apa amestecata cu pietre. Nu e bun de nimic..dupa ce ca nu poti sa il inghiti, ai si un gust ca dracu in gura si iti ramane si nisip in masele. Oamenii cavernelor parca se descurcau mai bine. Sau cel putin pareau mai fericiti decat noi...

Urasc proverbele. "Masline mananci , masline te caci." ( nu e proverb..e un simplu gand bolnav al unei minti murdare- in momentele mele , mai pe scurt). Le urasc pentru ca au dreptate .

Urasc jocurile . Nu veti ajunge ca Barbie , nu va veti trezi a doua zi intr-o lume fantastica din WoW, si nici nu veti face comert pe bune intr-o realitate paralela numita Triburi. Pentru cateva ore le iubesc totusi. Ma fac sa uit cate probleme am pe cap si cate lucruri urasc cu adevarat.

Urasc hainele. O simpla frunza imi era de ajuns..

Urasc in special carnea. [ In momentele mele..] Vorbind serios , prefer un ardei si o rosie decat un picior de pui , cu piele si par pe el. Legumele n-au par si nici piele. Ele rontaie , nu sunt gelatinoase si nu imi provoaca sila.

Urasc curvele. Cine nu o face?

Urasc sa vorbesc. Prefer sa scriu. Cand vorbesc ma pierd in cuvinte. Cand scriu , backspace-ul e cel mai bun prieten al meu.

In schimb , iubesc sa aberez...si sa infasor cuvinte pe franghii , sa pictez pagini intregi cu ganduri. Doar ganduri..

16 aprilie 2009

Paste Fericit!

5 comentarii
M-am intors din mini-scurta-minuscula mea vacanta de trei zile. A fost placut..relaxant . Maine imi rezerv prima jumatate de zi pentru a inrosi oua cu mamica mea , sa decorez cosul cu niste balarii frumoase ( defapt dau fuga pana in fata blocului si tai cateva cracute de brad ). Sincer nu stiu de ce , dar de la Craciun incoa' nu prea am simtit ca sarbatoresc ceva cu adevarat. Craciunul a fost pustiu..n-a nins..n-a mai fost la fel, in Mosu' n-am mai crezut... Poate am crescut eu si nu mai am aceeasi stare de spirit. Revelionul a trecut prea repede..mi s-a parut o petrecere oarecum normala. Poate ma distrez eu prea mult.. Pastele..va spun dupa. Sper doar sa renasca in mine sentimentele acelea care par a fi pierdute deocamdata. Ideea ca voi incerca sa ma implic poate "mai mult" in tot ceea ce tine de pregatirea Sfintelor Sarbatori de Pasti. Am sa las cateva zile pc-ul d-oparte si am sa petrec ceva timp cu familia..Va sfatuiesc sa faceti la fel. De aceea..va urez de pe acum Sarbatori fericite alaturi de cei dragi ,sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa,bucurie in inima si multa sanatate si putere de munca ( iepurasu' e in criza..nu fiti calici). Paste Fericit! >:D<

Btw, si Miruna va ureaza Paste Fericit!

12 aprilie 2009

Ma gasiti sub caisul inflorit

6 comentarii

Plec . Ho ma , nu de tot. Pentru 3 zile. Si nu plec departe, la 20 de km mai departe. Vreau sa scap de aerul asta sufocant de oras plicticos si injectat de o rutina otravitoare. Plec acolo unde imi gasesc pacea , unde pot sa respir. Sa retrezesc senzatiile acelea vechi..de demult. Sa stau dupa o ploaie de primavara sub caisul inflorit. Sa miros din nou acel aer de dupa rapaiala ..sau oare praful era de vina?Praful are miros? Poate e doar un miros imbibat in suflet , un miros al copilariei. Ma face sa ma gandesc la povestile spuse de bunicul , ce-mi spunea ca sunt doi balauri cu sapte capete in put, iar eu ma speriam ca proasta.. Sa-mi spuna ca vrajitoarea e in cocenii din curtea vecinului..sa ascult doar cum frunzele se misca si voi stii ca e acolo. Si iar credeam ca proasta, si imi bagam nasul sub patura adormind cu frica de copil naiv in suflet.. Doamne si cate dormitoare are bunica.. Toate casele taranesti au in general 5-6 dormitoare? Sau fac eu parte dintr-un neam mult prea numeros? Conteaza ca pot sa ma lafai unde vreau eu. In camera de la drum unde frunzele nucului ma trezeau prea de dimineata si poate si in toiul noptii...sau in acea camera unde noaptea "porumbeii" misuna prin pod?..Ma simt ca in tren . Mult prea multe compartimente , si doar cativa calatori ramasi.. Ih..gata. Destul..plec.

09 aprilie 2009

Miopia , un aragaz si cateva milioane

6 comentarii

Interesant. Am constatat ca sunt chioara. Ma rog..nu foarte , dar conteaza ca sunt nevoita sa port ochelari. Cum d-abea am dat comanda pentru mult-dorita ustensila pe care d-aaabeeeaa astept sa o port [ da' de unde :-L ] maica-mea deja a inceput sa ma strige "aragaz". Din gluma in gluma chiar a devenit enervant! Ce stim [ sau nu..] e ca miopia costa!Adica...2 milioane o rama de ochelari?! Placata cu aur nu e , autograful piticului porno nu il detine , Luis Vuitton ? Sau D&G? nici atat.. Ca sa fie o suma frumoasa , lentilele sunt si ele doua milioane. Intrebarea e : de ce in Germania spre exemplu , copii sub 18 ani au acces gratuit la astfel de "ustensile" [ adica e moca! ] si aici tre sa dai "o caruta de bani" pentru un lucru destul de mic..? Hai ca m-am si enervat..:-L Prea tare nu ma vait ca stiu ca sunt altele..si mai si.

05 aprilie 2009

Lasitatea , boala incurabila

0 comentarii
Cu riscul de a fi criticata , luata la misto , injurata , bagata la loc de unde am venit si "alintata" cu alte soapte de amor, tin mortis sa comentez. Sa comentez despre acele persoane ce incearca a fi in aparenta mari si tari ( asta la telefon sau pe internet ) cand in realitate cu adevarat sunt niste javre cu covrigu-n cur ( scuzati expresia ) . Abordez acest subiect pentru ca astfel de persoane ma irita , ma dezgusta si imi fac ziua de cacat. Ei merita un loc special in coltul meu de Rai. Am sa iau un exemplu concret dar totusi general ( hai te rog..simte-te si lasa un comentariu ) .

Incep prin a va intreba..in viata voastra de elevi chinuiti, calatori cu RATB-ul, oameni fara soarta, mult prea-fericite fiinte umane, emochizi infocati , simpli cetateni de rand, de cate ori ati intalnit astfel de "eu-sunt-cel-mai-tare"? Din proprie experienta , eu cel putin unul pe luna ( sa nu par rautacioasa..). Cam in ce conditii se manifesta in acest caz astfel de creaturi? Pai :
1. se da anonim -> cum adica? sa ii fie dezvaluita identitatea? pai cum nene..daca il cunoaste careva si il ia la bataie?
2. "te bat", "te rup", " sa te f*t", sa-ti %($#)&% ^%$$# ", etc -> in traducere: sa dea Domnu' sa nu ma intalnesti ca am pus-o...
Astea doua sunt simptomele principale , boala in sine se manifesta diferit de la individ la individ tinandu-se seama de vocabularul ce il are in folosinta. Deci de unde nevoia asta de a te da mare si tare si totusi sa iti pastrezi anonimatul? Daca esti smecher , vino bre la bulevard si hai sa vedem de ce esti tu in stare. Ah , pai cum de ce nu vii? Pentru ca esti las! Pentru ca ai o problema psihica probabil , pentru ca si tu la randul tau ai fost amenintat de un "anonim smecher rau", pentru ca nu ai ce sa faci , pentru ca singura cale de a te "razbuna" este sa dai cu pumnul in capul orbului , pentru ca e singura cale prin care te poti evidentia in fata cuiva , sau pur si simplu pentru ca toata lumea face asta. Sau poate subinconstientul tau e gelos pe cineva , se simte inferior cuiva sau il deranjeaza pur si simplu ceva , insa tu continui sa negi ca nu asta e problema si gasesti ca explicatie acel " ma enerveaza si atat!". De ce? De ce atata lasitate? Sau mai bine spus.."Unde dracu incape atata lasitate?" ( intr-adevar corpul uman are multe gauri si goluri ).


Lasam in urma lasitatea , dorinta de a fi cei mai tari din parcare si covrigareala in general. Trecem la tratamente pentru boala asta. Pardon scuzati , e incurabila! Ba nu, ba nu! Ma contrazic...alcoolul le rezolva pe toate! Si totusi nu-i asa ca lasitatea scoate din sarite?

P.S: Ia o votca , si vino sa vorbim.