10 decembrie 2009

Un simplu trecator si multa ceata

Totul rece, intunecat. O strada pustie, doar ea. Pasea fragil pe asfaltul umed. Mergea spre casa. Nu se gandea la nimic si totusi despica firul in patru. Isi amintea de cateva fraze, evenimente, expresii din trecut. Toate ale lui...dar niciodata nu se gandea la ce va fi. Si-a marit viteza de mers inconstient, privirea i se incruntase. Apoi, ceva a facut-o sa mearga mai usor si sa zambeasca melancolic.

Era ecoul unor pasi din spate ce se apropiau cu repeziciune de ea. Stia ca e el. Simtea asta.. in ultimele secunde planifica cum se va intoarce dintr-o miscare, il va privi cu lacrimi in ochi, ii va zambi.. El o va lua in brate, o va saruta pe frunte si isi va cere iertare. Se vor tine de mana si isi vor petrece seara in parcul intunecat si rece.. stia ca n-are nevoie de caldura..doar se aveau unul pe altul. Stia ca nu are nevoie de lumina..el era lumina ei.

Acum putea sa jure ca acei pasi nu erau mai departe de un metru de ea..Pe sub genele ondulate si exagerat de lungi incearca o privire seducatoare si un zambet aproape sters. Pasii misteriosi au ocolit-o, si-au continuat drumul si s-au pierdut in ceata deasa.. Nu era decat un trecator. Un simplu trecator..

9 comentarii:

  1. Toti suntem trecatori prin viata, iar lumea nu se termina din cauza unui trecator. Mergi mai departe ziua, lasa intunericul pentru altceva ;).
    s`auzim numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Adrian Barbat : Ca sa merg mai departe ziua..trebuie sa strabat noaptea :) Stiu ..sunt pesimista.. Dar las' ca stiu eu ca o sa ajung candva si la luminita de la capatul tunelului.

    RăspundețiȘtergere
  3. E simplu, dormi noaptea si incerci sa nu visezi, iar a doua zi mergi mai departe ;).
    Stiu ca sunt momente in care amintirile ne coplesesc, dar trebuie sa gasim resurse pentru a le trece la capitolul amintiri si atat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna asta..ce sa zic..Mi-ai inchis gura :)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Idea nu e sa-ti inchid gura, este bine sa refulezi, ideea e sa-ti vindeci sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  6. sufletul este greu de vindecat.....dar se vindeca....totusi.....raman cicatricle......si raman!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ hopeless : Chiar asta vorbeam cu un prieten asta seara.. I-am spus sa fie optimist si mi-a raspuns ca e..dar nu o sa uite asa, cu una cu doua..
    Citisem undeva: E ca si cand ai innoda ceva rupt. Se reface, dar ramane nodul.. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. din pacate multzi pashi trec pe langa noi shi avem mari sperantze vise care se spulbera dar totushi traim iubim aceshti pashi reprezinta faptul ca inca traim shi mai avem de trait dar cand meritzi ceva nu prea ajungi la el dar viatza e frumoasa va pupa tzatza

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.