01 martie 2010

59 de prietene identice


Avea o punga plina cu bomboane. Ce-ti doreai, gaseai acolo : cu fructe de padure, cu menta, cu caramel, cu cafea, cu capsuni, cu pepene, cu nuca de cocos. A presupus ca ar trebui sa fie 500. Le-a intins pe podea, le-a asortat, le-a numarat ( 407 ). Le-a pus gramada si le-a bagat inapoi in punga. Eu am reflectat si am ajuns la o concluzie, trasa in urma unei simple actiuni. Nimic complicat..

Se facea ca ma regaseam printre sutele de bomboane. Ma simteam una dintre ele, o obisnuita bomboana. Observata, analizata, etichetata si aruncata la o gramada oarecare. Totusi ravneam dupa o atentie speciala. Speram, ca cel care m-a asezat in palma, sa observe ceva iesit din comun, ciudat, nu stiu! Orice! Sa ma priveasca cu pofta si sa ma savureze exact in acel moment. Oh..cacat! Nimic! M-a pus langa celelalte.. Nu fusesem creata pentru asta. Sau poate eram pastrata pentru mai tarziu. Oricum, mai aveam inca 59 de prietene identice. Deci, de m-ar fi ales pe mine? Pentru un moment chiar m-am simtit speciala. Dar doar pentru un moment. Pentru ca aveam ambalajul putin murdar. Sau pentru ca punguta era putin mai plina cu aer si eram mai pufoasa la atingere. Sau pentru ca din nu-stiu-ce coincidenta o raza de lumina s-a reflectat in suprafata mea infricosator de lucioasa si a patruns privirea celui care tocmai ma tinea in palma. Mai tarziu aveam sa ma conving ca nu fusese decat o iluzie. El n-a observat nimic. Ce-ar trebui sa fac? Sa incep sa topai prin camera, sa ma frec de podea si sa incep sa vorbesc? Cui crezi ca ii pasa de o bomboana vorbitoare..huh?

10 comentarii:

  1. Cand am citit titlul prima oara, credeam ca scrii un articol despre prietenie si ca toate prietenele tale sunt la fel :))

    Cred ca ti-a facut un bine nealegandu-te. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau preferai sa te aleaga si apoi sa te arunce?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Ale: Nu ma arunca. Ma savura si asa ma facea cea mai fericita. Ambalajul pe care totusi il arunca, era doar o haina..;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai atunci trebuia sa zburzi si tu p-acolo mai tare ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ale : Tu ce impresie ai avea daca ai vedea o bomboana zburdalnica?:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta cred ca e cel mai bun articol din tot blogul.

    Atitudinile din postari in antiteza, "barbatii sunt niste cacati in fata mea" vs "vai ce trista si cata nevoie de afectiune am" ma fac, pe mine cititorul, sa nu am nicio reactie. 0 (zero) credibilitate. Mi se par atat de seci, desi sunt atat de ambiguu create. Te concentrezi atat de mult pe metafore, personificari si analogii in a-ti exprima "sentimentele" incat rezultatul final si mesajul transmis este un 0 (zero) scris colorat si bolduit asa..sa fie diferit, special, intelegi ce zic?

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubito, daca bomboana aia ar fi cine vreau eu sa fie, m-as abtine sa nu lesin :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Anonim : In primul rand, iti multumesc pentru apreciere. In al doilea rand, daca nu iti place, nu mai citi. Nu te obliga nimeni sa mananci cacat, ok? In al treilea rand, daca mie chiar imi place sa ma concentrez pe metafore, personificari si analogii in a-mi exprima sentimentele, inseamna ca pentru asta a fost creat blogul si din nou spun, nu te obliga nimeni sa il citesti. In al patrulea rand, din cate observ, vorbesti pe un ton superior. Ti se pare ceva superior in a te da anonim si a-ti lasa parerea undeva? Cand exprimi o parere, se numeste parere personala. Ceea ce include si un nume. Ai sa-mi spui [ te scutesc de inca un comentariu ] ca nu conteaza cine esti, atata timp cat argumentele tale sunt solide. Daca sunt solide si le pot bate pe ale mele, atunci de ce nu iti faci public numele? Se numeste cumva lasitate? Eu cel putin am curajul sa-mi expun sentimentele in fata tuturor, si nu sub anonimat.

    Btw, nu toti barbatii sunt niste cacati in fata mea. Majoritatea. Cat despre " vai ce trista si cata nevoie de afectiune am" nu pot spune decat " si ce te freaca pe tine?". Nu te-am rugat nici pe tine nici pe altcineva sa vina si sa ma ia in brate, sa ma cocoloseasca si sa-mi spuna " saraca de tine". Asa ca taci, daca nu stii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonimul din nou. Ma cheama Marius. Te ajuta cu ceva acum ca-mi stii numele? Vrei seria si numarul de la buletin? bloc, scara, apartament? Daca vrei, iti mai dau o data comentariul si ma semnez.

    Stiu ca ai vrea sa primesti doar laude, insa o data publicat, tre' sa te astepti si la posibilitatea ca cel putin unei persoane sa-i displaca.

    "Nu ma freaca" absolut nimic, multumesc de grija.

    Imi pare rau ca nu poti suporta o parere mai putin buna despre articolele tale.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Anonim : Tocmai! Nu ti-am cerut sa-ti placa, ti-am spus, nu te obliga nimeni sa citesti. Asa ca daca nu iti place, de ce mai citesti? Eu cel putin asa procedez.. Nu-mi place un articol, o carte , etc. inchid fereastra, respectiv cartea si cu asta basta. Daca nu ma atrage cu nimic de la inceput, e inutil sa continui sa citesc. Sincera sa fiu, pentru mine una ar fi acelasi lucru daca blogul asta ar avea 0 vizitatori sau enspe mii. Cand scriu ceva, nu scriu pentru ochii celorlalti, scriu pentru mine. Imi place sa ma intorc la anumite pasaje din viata mea si sa ma minunez de cum a fost.

    Nu pot spune ca nu suport o parere mai putin buna despre articolele mele, insa ce m-a deranjat a fost publicarea unei pareri sub anonimat. Toti ne credem zmei pe net si de multe ori in spatele unui comentariu se ascunde un pulifrici de 11 ani. Nu spun asta despre tine, sa nu ma intelegi gresit.

    In concluzie, nu te pot ajuta cu nimic daca nu iti place cum scriu. X-ul e in dreapta sus. Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.