23 august 2010

Pana la capat


Plouase in ziua aceea. Se gandise ca o plimbare solitara in parc ar fi perfecta. Perfecta pentru ea, pentru gandurile ei. Isi cauta in sifonier hanoracul cel larg pentru ca doar el o facea sa se simta confortabil, trase niste pantaloni albastrii pentru ca era singura culoare ce o linistea si desigur, nelipsitii bascheti.

Ajunsa in parc cauta locul perfect. Analitica din fire, incerca sa gaseasca un loc nu prea intunecat si totusi de unde putea privi imprejurimile fara sa fie zarita, un loc gol fara nimeni in jur, un loc tacut, un loc unde EL sigur nu s-ar fi gandit sa o caute.

A zarit banca. Parca era dragoste la a doua vedere. I-a mai impartasit candva gandurile sale tulburate, insa cu mult timp in urma. Stia ca banca aceea ii va fi un prieten de nadejde si de aceasta data.

Se aseza pe ea mistuita de lacrimi. Zeci de minute a stat si s-a uitat in gol. Si-a pus gandurile cap la cap si si-a propus sa mearga mai departe cu capul sus, plina de optimism.

Zambind calm si impacata s-a ridicat de pe banca, s-a uitat inapoi, i-a multumit si a facut un pas inainte. O tiganca cu o fusta de un verde tulburator ii taie calea. Se apropie de ea incet si-i sopti la ureche :" Tu vrei ca sa fie bine. Si plangi acum ca neroada, doar de frica, n-ai motiv sa plangi copila! Nu-ti fie frica. Ai plecat pe un drum, trebuie sa-l parcurgi pana la capat. Si stii ca va veni sfarsitul, si stii ca din nou vei fi doborata cum ai fost pana acum putin timp. Dar da...ai sa te ridici si va fi sa fie un nou inceput. Asculta la tiganca ce-ti spune.. Fiecare noapte prevesteste o noua zi, un nou inceput. Dar fiecare zi nu face decat sa te aduca mai aproape de noapte..

5 comentarii:

  1. ...Frumos... ma bucur mult ca am citit acest articol minunat astazi... presimt ca va fi ultimul pe cere il voi citii in anul acesta pe un blog... si ma bucur ca a fost blogul tau, cind citesc ce scrii ma umplu de o tristete benefica... ma linistesc si ma pot gindii la suflet.. cred ca prea rar ne gindim la sufletele noastre... si doar pe blocul tau si pe al lui Nasturas ma simt linistit si impacat sufleteste cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Ninu : Imi pare rau s-aud asta..imi placea sa citesc articolele tale, ma invatau cate ceva. Uneori nu ai nevoie de cateva cuvinte scrise sau de cineva care sa ti le rosteasca pentru a fi impacat cu tine insuti. Gaseste singur puterea de a depasi, in tine..intr-o zi poate nu va mai fi nimeni langa tine sa te-ajute. Ramai cu bine!

    @ Florea : Mersi mult..:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana, multumesc de atentionarea de pe blogul meu..citisem comentariul tau...
    Problema este ca atunci cind citesc ceva scris de tine nu mai am ce sa zic :( spui intotdeauna tot ce e de spus si cu atita adevar si luciditata ca nu am cuvinte... in comentarii poti contrazice pe cineva..sau poti adauga ceva... la articol, ceea ce tie ti se pare ca lipseste din el..la tine nu lipseste niciodata nimic...
    Eu te citesc Ioana cu mare drag... si acum la fel ai dreptate...

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.