22 martie 2009

Perfectiunea ( nu exista )

Vazand ieri pe un program tv, un top al celor mai "false" si mai "botoxate" staruri de la Hollywood, m-a pus pe ganduri subiectul asta. N-am sa abordez nimic cu privire la operatiile estetice si alte porcarii la care mai toate vedetele autohtone recurg , ci am sa "aberez" despre persoanele care nu sunt multumite de fizicul lor. Mai precis , acele persoane mult prea complexate care cauta fericirea in perfectiune.

Incep prin a spune un singur lucru demonstrat : Perfectiunea nu exista, incetati sa cautati. Nu exista pana la aceasta ora cineva perfect . Daca nici Michael Jackson nu a reusit, nici tu nu vei putea ( incurajator , nuh?) . Ideea e ca exista mii si mii de persoane pe planeta asta minuscula care isi fac in fiecare zi probleme gen :" vai ce nas am!" sau " trebuie sa slabesc". Isi fac atatea probleme despre cum arata , cand defapt nu stiu ca tot ce conteaza e ce au in tartacuta. Pe langa asta , omule, tu iti faci probleme ca iti lipseste ceva la fizic , pe cand altii isi fac probleme ca nu vor avea ce pune pe masa azi. Acei oameni au uitat de mult sa se uite in oglinda , sa isi admire chipul.. Multumeste-te cu ce ai , pentru ca asta ti-a dat Dumnezeu . Incearca o zi sa rezisti fara sa te uiti in oglinda , fara sa dai drumul la tv , fara pc , fara aragaz , fara curent electric, fara nimic! Seara vei fi uitat cu totul de oglinda , cu siguranta. Fiecare este frumos in felul lui , in interior sau in exterior. Trebuie doar sa stii sa te descoperi si sa iti pui adevaratele calitati in valoare. Ah , esti "urat" si nimeni nu te place? Pai demonstreaza-le ca nu asta conteaza cu adevarat , arata-le ca tu esti mai tare decat ei la alt capitol decat "frumusetea". Demonstreaza-le ca esti frumos/frumoasa in felul tau...doar ca ei nu au ochi pentru asa ceva.
Se poate spune ca cel mai abordat subiect in materie de "perfectiune" suna cam asa : " Vai cat de gras/a sunt!". Si ce? Aparentele inseala! Nu asta conteaza atata timp cand crezi in tine cu adevarat , in puterile tale si in farmecul tau aparte. Nu incerca sa fii altcineva , fii tu.Altfel , vei fi catalogat ca o persoana falsa, prefacuta. Nu uita ca fiecare are personalitatea lui, modul lui de viata in care ar trebui sa se simta bine si sa fie multumit ca are macar atat. .

Doua sfaturi :
1. Daca te-ai regasit in acele " vai ce gras/a sunt " sau " ma urasc..sunt oribil/a" , mai citeste postul asta de 3 ori sa iti intre in cap bine.
2. Respect pentru acele persoane care se simt bine in pielea lor, asa cum arata ( cu bune si cu rele ) , si care se uita de maxim 3 ori in oglinda pe zi!

2 comentarii:

  1. Nu cred ca trebuie sa demonstrezi ca esti frumos in interior, ci trebuie ca cei din afara care stiu ca exista o frumusete interioara sa o vada, adica daca tu stii si pui pret pe frumusetea interioara vei vedea automat frumusetea altuia.

    Nu ai cui sa demonstrezi: cei care vad frumusetea interioara, o vad fara demonstratii si cei care nu o vad, degeaba incerci sa le-o arati fiindca ei nu o vad. Trebuie mai intai sa fie pusi in situatia sa inteleaga frumusetea interioara si apoi sa o vada.

    RăspundețiȘtergere
  2. perfecțiunea e plictisitoare :)

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.