05 martie 2009

Vine primavara cu astenie cu tot


Incepe sa imi miroasa a primavara. Soare e, ghiocei avem , fetele deja au inceput sa iasa cu rolele afara , geaca imblanita e in sifonier cazata..Toate bune. Numai eu inca nu ma simt "imprimavarata" . O fii astenia? De cand ma stiu, nu am crezut in astenii. Acum cred. M-a cuprins de cateva zile o stare de sictireala, lene , pliciseala, oboseala , deprimare. Ori e astenie , ori e starea mea de spirit pe care o intampin mai tot timpul. Ia uite ce zice o tanti informata aici :

"Prin urmare aceasta schimbare brusca, de la un sezon rece, la unul cald afecteaza sistemul nervos central, care duce la aparitia starilor nervoase, durerilor de cap, oboseala, disconfort si somnolenta."


Deci va sa zica, neuronii mei sunt imbatati si enervati. Somnorosi si obositi. Bine bine..dar cum se rezolva?


"Pentru tratarea acestei astenii de primavara trebuie sa consumati foarte multe fructe si legume care aduc un aport important de vitamine si minerale organismului dumneavoastra si trebuie sa va odihniti mai mult, deoarece in timpul somnului, corpul se reface."

sursa: www.topfeminin.ro

Aha . Maine merg la piata : prune , mere , pere , banane si am pus-o de o mamaliga. Si pe langa asta trebuie sa si dorm. Mult! Eu cred ca ma retrag undeva in Grecia , sa sar peste astenia asta de primavara...Lasa. Pana maine poate-mi trece.

2 comentarii:

  1. Vorbeam zilele trecute cu Agkelos si imi spunea ca si el a remarcat aceasta lipsa de chef de mai de mult timp. Este o boala generala, nu doar o astenie. Cel putin asa cred..insa, de unde porneste aceasta boala nu se stie

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea este ca nu trebuie sa o iei de buna, adica sa te zici"eh, astenie, ce vrei asa e perioada asta, trebuie sa o las mai usor". Totul tine de vointa, cand trebuie/ti-ai propus ceva, atunci te strofoci din toate puterile sa duci la capat.

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.