30 octombrie 2009

Suntem cu o vara mai batrani

6 comentarii

Maine, poimaine intram in iarna..iar la mine pe blog inca zace sondajul despre cat de frumoasa a fost vacanta. Ah..ce amintire placuta. Din cate vad eu si pentru majoritatea dintre voi vacanta reprezinta o " ceva de povestit pentru nepoti". A trecut, ce sa mai imi plang acum de mila. M-am distrat..am avut escapade [ mai multe decat ma asteptam ], mi-am pus la punct gandurile, m-am schimbat. Suntem acum toti cu o vara mai batrani.. Ma cuprind fiori, ma trece o emotie de nestapanit.. ma roade o pofta de-a mai trai inc-odata vara asta.. :)

27 octombrie 2009

Un fel de dop amar..

4 comentarii

Ochii injectati cu vopseaua trandafirului dezvaluiau lacrimi ce se insirau incontrolabil pe obrajii ei. Un nod, un fel de dop amar, ramase intepenit in gatul ei. Nu putea inghiti, nu putea respira. O lacrima nerusinata evada printre genele ei, alerga mancand pamantul pana la buza superioara, de unde isi lua avant pentru a ateriza pe buza inferioara. Limba ei fierbinte, aproape impietrita, stergea cu tristete singurele ramasite ce dovedeau existenta unor lacrimi pe buze. Acelasi rol il juca si servetelul mult prea uzat.. Se incurcase in ganduri negre, in vorbe bajbaite, in priviri aruncate in gol.. Tacerea lui se infigea mai adanc in sufletul ei decat niste cuvinte.. Nepasarea si nestiinta o dominau. Ii limitau puterea de concentrare, ii taiau cheful de viata si ii mancau de vie speranta.

25 octombrie 2009

Adio iubita mea masca

2 comentarii

Adio iubita mea masca..mi-a facut placere.
Nu cu mult timp in urma stateam cu ea la o cafea si complotam impreuna impotriva tuturor, dar constiinta apasatoare a facut-o sa cedeze.
S-a zdrobit de pamant, spulberandu-se in mii de bucati,
lasandu-ma ca si goala.
Nu te intreba ce-i cu privirea asta trista ce s-a imprimat pe chipul meu..
doar am pierdut ceva drag, nu-ntelegi?
Stiu..ieri paream o persoana mult prea amuzata incat
incepeam sa rad dinainte sa spui tu bancul tau de rahat.
Lucrurile se schimba. Lucrurile trec. Toate trec.
De ce sa iti faci griji pentru ce va urma cand stii ca
totul se va termina intr-o zi?
De ce sa te ascunzi sub atatea masti caricaturate de portelan cand
nu asta conteaza cu adevarat?
Totul e trecator..
de la o ploaie simpla la o viata intreaga de om.
Esentialul, bucuria absoluta..toate-s vise.
Bem prea multa cafea incat nu mai putem visa..

21 octombrie 2009

La multi ani, Mama!

3 comentarii
Te iubesc, chiar daca mi-as dori sa ti-o spun mai des.

19 octombrie 2009

Lista de dorinte - Leapsa

5 comentarii
Am promis c-am sa scriu o lista de 50 de lucruri pe care as vrea sa le fac pana ce voi trece in nefiinta. Unele "dorinte" se pot realiza pe o perioada mai lunga de timp, altele in ultima clipa, cum s-ar spune :). Sunt puse aleator si nu in functie de importanta pe care le-as acorda-o. Va dezamagesc, scriind doar 25. Motivatia e undeva mai jos..

1. bungee jumping; 2. parasutism; 3. scuba; 4. bani; 5. s-ajung in Finlanda; 6. sa-l intalnesc pe Jeremy Sumpter [ stiu..Peter Pan m-a fascinat ]; 7. sa-mi inving frica de paianjeni; 8. sa-mi redecorez camera si sa-mi pictez peretii; 8. sa-l mai vad inca o data pe "el"; 9. sa stau intinsa din nou intr-o zi de iunie in iarba de pe deal; 10. sa mai strabat inca o data ulitele copilariei, de la tara; 11. sa-mi lipesc toate pozele pline de amintiri frumoase pe un perete imens; 12. sa salvez o viata; 13. sa ma rad in cap; 14. sa mai mananc o portie de sarmale de-ale bunica-mii; 15. sa ard toate manualele posibile din generala, liceu [respectiv facultate..cand o veni vremea]; 16. sa merg dezbracata printr-o ploaie de vara; 17. sa primesc un ultim cadou de Craciun; 18. sa revad casetele video de pe vremea cand credeam in Mos Craciun; 19. sa scriu o scrisoare plina de regrete catre singurul barbat important din viata mea, tata; 20. sa-mi cer scuze celor pe care i-am ranit si nu meritau; 21. sa scuip intre ochi un doctor; 22. sa-mi mai rasfat o data pisoiul; 23. sa le spun celor dragi ca ii iubesc; 24. sa-mi revad prietenii din copilarie :) 25. sa fac un ultim dus rece intr-o zi caniculara..

Ma opresc aici cu 2 motive : 1. restul lucrurilor sunt prea personale, tinute in jurnal; 2. ar fi destul de obositor sa mai citesti inca 25 de dorinte..

Am mai promis, de asemenea, ca o sa fie o leapsa asta.. Nu e un numar fix de dorinte, poti scrie si 4, atata timp cat ele reprezinta pentru tine un "esential".
In concluzie, lista merge mai departe la Achilianu, Connie, ramai treaz [ hai cu mintea bolnava! :)], Lilu si Orianda. Cine doreste, e binevenit!
Siu stiu..e o sarcina grea. Primele 4 dorinte sunt cele mai grele ;)).

18 octombrie 2009

Am nevoie de ajutooor :)

3 comentarii
Am nevoie de ajutor :) Cine binevoieste, multam, cine nu, multam din nou :). M-am inscris intr-un concurs antidrog, cu motto-ul " Drogul te face imoral fata de propria persoana!", iar acum am nevoie de nu stiu cate voturi ca motto-ul meu sa ajunga in fata unei comisii, de unde..mai vedem noi :) Asa ca.. cine doreste sa ma ajute , va retine maxim un minut : aici este adresa . Introduceti la id lucrare 344 iar la captcha codul respectiv din casuta de mai jos. In concluzie, mersi! :)

Campania o gasiti aici.

Update : Am uitat sa precizez, puteti vota in fiecare zi :)

15 octombrie 2009

Experiment - de-a joaca cu tzantzarul

5 comentarii

Pai ce sa vezi..imi incalzeam cana cu lapte. Cand, un tantar nerusinat a inceput sa ma bazaie, sa-mi faca curte..ce facea el acolo. De-ar fi stiut el ce-l asteapta..

Mintea mea bolnav enervata, a gasit pedeapsa potrivita pentru nerusinatul tantar. L-am pandit, l-am ademenit si..pac! L-am prins. Nu l-am strivit, n-am vrut sa ii ofer o moarte atat de rapida si usoara. Asa ca.. L-am strans usor in pumn, cu grija, ca nu cumva sa ii curm viata. Delicat, l-am asezat ca pe tron in cuptorul cu microunde. Am dat drumul la cuptor, sii..ce sa vezi.. Tantarul ce cu cateva momente inainte era agitat si enervant, devenise parca un catelus nevinovat cu ochii buclucati . Statea nemiscat, cu privirea atintita la mine. Ochii i se umpleau de lacrimi si parca il auzeam bazaind "Induuraare!".

Dupa un minut, acei ochi naivi si iesiti din orbite de durere m-au coplesit.. Regretam acum ca am omorat un biet tantar. Si na dracia, fix cand nu te astepti.. cu gandul sa depun trupul neinsufletit al tantarului undeva prin cosul de gunoi, deschid usa cuptorului si tantarul iese din capcana, cu chiu cu vai, izbindu-se de toti peretii. A-nceput sa zburde bezmetic ca nebunul incotro apuca, parca era castrat. M-am simtit usurata sa vad ca "prietenul" meu inca traia..asa ca l-am lasat sa isi continue monotona lui viata, cu speranta ca-si va gasi un scop mai bun decat acela sa ma streseze pe mine. Poate le povesteste si nepotilor lui cum ar trebui sa se comporte un "adevarat tantar".

14 octombrie 2009

Weekend absent?!

4 comentarii
V-am promis putin mai devreme un articol, despre cum a fost weekendul meu..Sincer..n-am prea avut weekend, intrucat m-am angajat sa particip la un curs de jurnalism sambata si duminica. Toate bune si frumoase, presupuneam ca ma tin si pe mine o ora doua acolo infipta in scaun, caaaand..ce sa vezi..:

Schedule :
9 am : Bla bla
9.50 am : Break
10 am : Bla bla
10.50 am : Break
11 am : Bla bla
11.50 am : Break
12 : Bla bla
13 pm : Lunch
14 pm: Bla bla
14.50 pm :Break
15 pm: Bla bla
15.50 pm : Break
16 pm : Bla bla

Asa a fost si sambata, si duminica. Foarte interesant cursul, n-ai ce zice, mai ales ca a fost predat de un jurnalist american, lucru care nu a facut decat sa ma ajute sa imi imbunatatesc engleza. Pe tip il cheama Zack Baddorf si daca esti interesat de ceva anume il gasesti aici.Dar, copilu-i copil.. prea obositor. E ca si cand te-ai duce la scoala si in weekend, de la 9 la 4 dup-amiaza.. Deci da, n-am avut weekend! Luni cand m-am dus la scoala am avut impresia ca e vineri, asa cum o am si acum, asa cum o sa o am chiar pana vineri.. In rest toate bune, ochii mei inca sunt rosii de nesomn, obosita..n-am ce sa mai zic, in schimb experienta capatata nu o regret.

Uite si cateva poze. Eu nu apar, caci nu mi-a ars de poze..


What's new, pussycat?

0 comentarii
Ca sa va pun la curent rapid, ca nu prea am timp :
1. N-am mai scris de cateva zile caci am fost ocupata cu altele, scuzati-mi absenta.
2. Dupa cum se poate observati si voi, Miruna nu mai este autor pe acest blog, astfel ca am ramas singurica-cuc. Motivele sunt destule, principalul ar fi ca nu prea a mai scuipat nimic pe aici de ceva timp, iar restul raman personale. Ca eu-s fata buna, am sa fac acolo un tag special cu posturile scrise de ea, daca doriti sa le revedeti.
3. Observa cineva niste culori in plus pe blog?:)) Daca nu, va atrag eu atentia ca l-am imbracat in straie de ocazie..c-asa am vrut!
5. Pentru diseara promit un articol cu ce m-am ocupat in weekend, si de ce arat de parca sunt somnambula. [ e cu bonus, bag si poze ]
6. Si desigur, pana diseara, va las cu un clip funny peste care am dat din intamplare pe youtube [ deci da, cand am sa raman fara bani..ma apuc si eu de asa ceva] si un banc zis de Ana la care am ras o jumatate de ora :)). Enjoy!




Si uite si bancul, scurt si la obiect : De ce dorm ardelenii cu ceasurile in gura? Pentru ca atunci cand se trezesc, sa le miroasa gura a tic-tac.

06 octombrie 2009

50 de lucruri de realizat

2 comentarii
Stateam si ma gandeam..peste tot, in mai toate filmele astea moderne, vezi tipul de scenariu in care ea, saraca fiinta, mai are x/y/z zile sau luni de trait si ii pufaie ei repede mintea sa faca o lista cu lucrurile pe care vrea sa le realizeze inainte sa moara. Eu nu pot sa fiu atat de pesimista, asa ca am sa reformulez.

De maine, ma apuc sa scriu in fiecare zi cate 5 lucruri, pe o lista de 50 de locuri goale, deocamdata, pe care as vrea sa le realizez in viata mea [ sesizati diferenta? ]. Tipic, nu? Ca sa fie si mai dragut, am sa transform ideea asta intr-o leapsa. Asa ca, in 2 saptamani maxim, daca veti mai avea bunavointa sa scarmati pe-aici, veti avea in fata ochilor o promisiune indeplinita, o ditamai lista plictisitoare. Leapsa o dau la sfarsit. Cine doreste, il invit cu placere sa se ocupe de initiere.

Bafta! :)

05 octombrie 2009

A venit toamna.. acopera-mi inima cu ceva..

1 comentarii
A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva
Cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.
A venit toamna, a venit, acopera-mi inima cu ceva
Cu umbra unui copac sau mai bine, sau mai bine cu umbra ta.

Ma tem ca n-am sa te mai vad uneori,
Ca au sa-mi creasca aripi ascutite pana la nori..
C-ai sa te-ascunzi intr-un ochi strain
Si el o sa se-nchida c-o frunza de pelin.

Si-atunci m-apropii de pietre si tac.
Iau cuvintele si le-nec in mare,
Suier luna si-o rasar si-o prefac
Intr-o dragoste mare.



Niste versuri care tanjeau dupa o postare..

Where the Hell is Matt?

2 comentarii


Uite un om care stie ce vrea. O persoana careia e imposibil sa ii rezisti, un cineva de care nu am ai auzit pana acum dar care te face sa zambesti. O personalitate molipsitoare.