05 august 2011

A iubi sau a fi iubit?

Vezi tu iubito, e usor sa oferi iubire, dragoste si compasiune. Insa e greu sa o castigi.

 Tine de egoism. Lasa-ti inima sa iubeasca, lasa sufletul sa sufere si sa se vindece. Lasa-ti fiinta sa se coaca, sa stie acum cat inca nu e prea tarziu, ce-nseamna sa iubesti si nu neaparat sa fi iubita. E posibil sa fie prea tarziu sa inveti sa iubesti insa niciodata sa descoperi cum e sa fi iubita. Iubeste in felul tau, descopera-i fiecare trasatura, accepta-i fiecare calitate si totodata fiecare defect. Iubeste-i defectele si vei vedea ca uneori ceea ce nu stim sa facem este mai atragator decat ceea ce stim sa facem.

Vezi tu iubito, cand iubesti, alegerea este a ta iar el detine acceptarea. Simti ca un singur suflet este implicat. Tu. Iar tu nu vrei decat acceptare... Cand esti iubita, nu te poti impotrivi. Tu detii acceptarea iar el alegerea. Doua suflete implicate. Si tine de egoism.

Eu, celalat EU al tau, fata de tine, am iubit inzecit. Cand tu doar aveai impresia ca cerul coboara peste tine, eu il imbratisasem si ma contopisem cu el cu mult timp in urma.

Pentru ca atunci cand iubim, ne straduim sa devenim ceva mai bun decat ceea ce suntem.

2 comentarii:

  1. Îmi place că ai folosit "ne străduim". :-)

    Oricum, vin şi te întreb: Când suntem iubiţi, de ce "ne străduim" să fim mai puţin buni?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ prv : Pentru ca tine de egoism.

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.