26 mai 2009

Gastronomie emotionala


E destul de surprinzator sa vezi cum te poti regasi in mancare. Da stiu..numeste-ma aiurita, nesanatoasa.. dar eu aseara m-am regasit in spaghetele trantite in farfurie. Semanam cu ele..zaceam incalcita in prea multe ganduri, pe o fasie de pamant care parea a fi salvarea mea. Ardeam de dorul tau in sinea mea , stand linistita pentru a nu iesi in evidenta.. Nu trebuia decat sa ma rascolesti putin si dezvaluiam aburi otravitori si fierbinti. Stiai ca frig inauntrul meu dar preferai sa nu te frigi si tu atingandu-ma..Puteai sa ma lasi acolo sa impietresc, sa raman o amintire.. Fusesem pusa intr-o oala cu apa fiarta si data in clocot..ma preparasei ca sa ma devorezi, sa imi devorezi sufletul.. Apoi sa lasi un mic rest din mine agonisind in farfurie, pe care peste cateva momente aveai sa il digeri la indemnul cuiva.. Ramasitele ce imi asigurau existenta le-ai spalat cu apa si sapun.. Puteai sa pui tot ce a mai ramas din mine deoparte, macar sa iti aduci aminte mai tarziu ce gustoasa am fost si cu cata pofta m-ai infulecat. Acum am devenit o oarecare cina..m-ai adaugat la o colectie pe care nu ai avut niciodata curiozitatea sa o revezi sau sa o comemorezi. Mi-am trait sfarsitul intr-un stomac. Singura alinare e ca a fost stomacul tau..

8 comentarii:

  1. gand la gand cu bucurie... iti inchipui cum 2 morcovi pot pune un iepure la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
  2. coincidenta?... doi morcovi mananca un iepure la cuptor...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Paul : Daca nu o iau ca pe o metafora..urasc sa mananc iepuri , caprioare sau orice alt animalut care s-ar putea uita la mine cu niste ochi mari , umezi ce cer indurare. Asa ca mi s-ar parea un scenariu oribil..probabil ca as plange. Daca o iau ca pe o metafora..te intreb : esti iepure sau morcov? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. uau! atatea metafore pe "metru patrat".

    RăspundețiȘtergere
  5. @Razzvan : Zi ma mm..ca sa mearga pe bune :))

    RăspundețiȘtergere
  6. interesanta viziune! ...si sunt bune si spaghetele! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @orianda : Mie-mi spui..mai ales alea carbonara :)) Sunt moartea mea.

    RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare. In caz ca te consideri zmeu intre zmei , tasteaza cat iti doreste sufletul , comentariile nu vor fi publicate. Multumesc.